Verslag supportersavond Brugge FCB Kaffee

Nico Cappaert| 05/04/2017

VERSLAG SUPPORTERSAVOND BRUGGE : MAANDAG 3 APRIL 2017 

Voor de derde supportersavond van 2017 was het niet ver rijden, een supportersavond in eigen huis van blauw zwart 52, in het Jan Breydelstadion.

We werden verwacht in de FCB Kaffee waar het bestuur van supportersclub 52 ons verwelkomde met een aperitief. Nadien serveerde Martine van de FCB Kaffee ons een lekkere maaltijd.

 

Club 52 ‘Blauw Zwart Brugge’ bestaat al meer dan 70 jaar! Het begon op 1 oktober 1945 met Julien Smessaert als voorzitter. Al onmiddellijk werd er een clubblad gemaakt “Blauw zwart”.

In 1946 liep het leden bestand al vlug op van 400 tot 800. In 1977 (na 31 jaar) werd op vraag van Club het supportersblad “Blauw zwart” afgestaan aan Club. De hoofdredacteur André Derre en redacteur R. Pollet mochten nog meewerken tot 1992. Daarna werd Blauw zwart voortaan Clubmagazine. En reeds enkele jaren bestaat er jammer genoeg geen Clubblad meer! Toch jammer na zulke geschiedenis.

St.Andries is sinds 1971 een deelgemeente van Brugge. Naast de kerk van St.Andries heb je ook nog de St.Baafskerk (richting Brugge). Vooraleer de kerk daar stond lag het Rattenplein daar. Dat werd gebruikt om foxterriërs op ratten te laten jagen. Een soort dierengevecht die in de 19de eeuw erg populair was. Het was tevens het eerste terrein waar Club in zijn beginjaren zijn thuiswedstrijden afwerkte. Tot het in 1912 verhuisde naar De Klokke. Aan de overkant van de Torhoutsesteenweg was café De Klokke jarenlang het lokaal van Blauw zwart Brugge.

 

De peter “Jelle Vossen” was er wegens blessure jammer genoeg niet bij.

In plaats van Jelle waren er twee belofte spelers aanwezig, Thibault Vlietinck en Ahmed Touba.

Van de A kern waren Stefano Denswil, Dorin Rotariu en Helibelton Palacios van de partij.

Oud spelers Birger Jensen en Raoel Lambert waren ook aanwezig.

Na de koffie werden we verwacht in het 1ste verdiep van het logegebouw die aardig vol gelopen was. Voorzitter Kevin verwelkomde de spelers, de beertjes en alle supporters op deze supportersavond.

De spelers deelden handtekeningen uit en er werden veel foto’s genomen.

Het bestuur van de supportersfederatie dankte nog iedereen en overhandigde het geschenkje (mooi lichtje) aan het bestuur van Blauw zwart Brugge.

Achteraan in de zaal kon je ook nog een selfie nemen, een mooi aandenken aan deze avond.

Dank je wel bestuur van Blauw-Zwart Brugge voor de organisatie van deze schitterende avond!

We danken ook de aanwezigheid van andere erkende supportersclubs: Oosterzele, Zedelgem, Waregem, Oostakker, Blauw zwart Ieper, Brugge The Locals.

Op naar de volgende supportersavond, van club 7 Ouwegem. Op maandag 10 april in café De Welkom  Ouwegemsesteenweg 123 Ouwegem.

 

Door Nico Cappaert