Welkom Diaby

25/05/2015

Het seizoen 2014-2015 is nog niet eens ten einde en Club Brugge heeft zowaar al twee inkomende transfers gerealiseerd. Na doelman Sébastien Bruzzese zette nu ook de 24-jarige Abdoulay Diaby zijn handtekening onder een vierjarig contract. De aalvlugge spits maakte vrijdagochtend in Jan Breydel voor het eerst kennis met zijn nieuwe werkomgeving. “Michel Preud’homme heeft me in de kortste keren over de streep getrokken”, zegt de Malinees. “Hij wou me er al in januari bij, maar toen lag LOSC Lille nog dwars. Nu kwam de transfer er dus alsnog”.


De kwaliteiten van Abdoulay Diaby zijn gekend. De technisch aalvlugge spits maakte vooral tijdens de eerste helft van de reguliere competitie furore bij fusieclub Moeskroen-Péruwelz. Hij voerde zelfs weken lang de topschuttersranglijst van de Jupiler Pro League aan. De interesse van enkele Belgische topclubs bleef in de huidige omstandigheden logischerwijze niet lang achterwege. Vooral Club Brugge stond met stip genoteerd. Michel Preud’homme wond er in de periode van de jaarwisseling binnenskamers geen doekjes om dat Diaby de geknipte aanvaller was om de plaats van de uitgeleende Nicolas Castillo in te nemen.
“Het was voor mij in januari een hele grote eer dat een topcoach zoals Michel Preud’homme aandrong om de Brugse kern te komen versterken”, legt de in Nantes geboren Diaby uit. “Mijn groot enthousiasme om zijn wens in te willigen, kreeg echter een fikse deuk toen LOSC Lille, dat me uitleende aan Moeskroen-Péruwelz, van geen vertrek wilde horen. De voorzitter had er wel oren naar, maar de coach zat niet op dezelfde golflengte. Mijn ontgoocheling dat ik moest blijven, was begrijpelijk groot. Het was de daaropvolgende vijf maanden hard op de tanden bijten. Niet in het minst omdat er me bij LOSC amper speelminuten werden gegund.”

Het bestuur van Club Brugge én Michel Preud’homme vonden het allerminst een obstakel om in het vooruitzicht van het seizoen 2015-2016 de piste-Diaby voort te bewandelen. “Ik werd van deze zeer positieve signalen zeer snel op het hoogte gebracht”, zegt de wendbare aanvaller. “Als een topclub en dito coach je zo graag wil, moet je geen seconde twijfelen om je handtekening te plaatsen. Zo’n blindelings geloof motiveert me geweldig om bij een topclub zoals Club Brugge het beste van mezelf te willen geven. Mijn nieuwe werkgever heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Op de drie fronten stak Blauw-Zwart er met kop en schouders bovenuit. Het is zeker geen schande op de eindmeet na zo’n zwaar seizoen heel nipt de duimen te moeten leggen in de spannende strijd om landskampioen te worden.”
“Club Brugge is al jaren heel goed bezig”, besluit Abdoulay. “De vruchten zullen zeker geplukt worden. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het huidige seizoen op de tweede plaats afgesloten wordt. Aantreden in de voorrondes van de Champions League zal voor de groep een extra uitdaging inhouden om in september aan het Europese kampioenenbal deel te nemen. Het is mijn streefdoel daar een belangrijk steentje toe bij te dragen. Het pleziert me bovenal dat deze transfer zo snel kon gerealiseerd worden. Samen met mijn gezin – Abdoulay en zijn wederhelft zijn de trotste ouders van twee kindjes, waarvan het jongste twaalf dagen geleden werd geboren – kan ik nu zorgenvrij op vakantie vertrekken om straks met enorm veel motivatie aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen te beginnen.”


Diaby scoorde dit seizoen twaalf doelpunten in amper 5 maanden