Victor Vazquez is ‘Profvoetballer van het Jaar’

25/05/2015

Victor Vazquez volgt Thorgan Hazard op als ‘Profvoetballer van het Jaar’. De Spaanse middenvelder van Club Brugge krijgt dan toch de erkenning die hij al eerder had verdiend. Begin dit jaar kwam Victor immers slechts enkele schamele puntjes tekort om de Gouden Schoen 2014 toegekend te krijgen. Het waren toen hoofdzakelijk sportjournalisten die hun stem uitbrachten.

Dit keer lieten zijn collega-voetballers er geen twijfel over bestaan dat de Catalaan de beste speler van de Jupiler Pro League is. 


“Het is zowel voor Club als mezelf een heel grote dag”, zegt Victor Vazquez. “We wonnen met Michel Preud’homme, Mat Ryan en mezelf drie van de vier prijzen. Beter kan de suprematie van onze kern dit seizoen niet geïllustreerd worden.” Lior Refaelov en Neeskens Kebano  bekleden respectievelijk de tweede en derde plaats in de einduitslag.

“Of ik van mezelf vind de beste speler van de Jupiler Pro League te zijn ?”, lacht Victor breeduit. “Ik kan moeilijk over mezelf oordelen. Als een groot gedeelte van de 360 voetballers voor mij koos, zal dat wellicht zo zijn. Ik ben in elk geval zelf zeer tevreden over mijn prestaties. Dit was het beste seizoen dat ik als profvoetballer ooit gespeeld heb. De titel ‘Profvoetballer van het Jaar’ maakt me alleszins apetrots.  Het is bij mijn weten de eerste keer dat een Spanjaard in de Belgische competitie met deze hoogste eer aan de haal gaat. Mijn ouders, echtgenote, familie en tientallen vrienden in Barcelona én Brugge gunnen het me van harte.”

“Ik wil bovenal onderstrepen heel fier te zijn deze erkenning te krijgen onder de vleugels van Michel Preud’homme”, zegt Victor Vazquez. “Hij werd begin deze week meer dan terecht uitgeroepen tot ‘Trainer van het Jaar’. Onze coach is met lengten voorsprong de beste van België en zelfs van Europa. Voor zo iemand gaat elke speler door het vuur.  De eer die ik nu opstrijk, zal mij ertoe aanzetten alles in de weegschaal te werpen om een nog betere voetballer te worden.”