Verslag supportersavond 2 Veurne

Nico Cappaert| 28/02/2018

SUPPORTERSAVOND  SUPPORTERSCLUB 2 – VEURNE 

Voor de eerste supportersavond van het jaar reden we richting de Westhoek, naar het gezellige Veurne.

Naast de grote markt heeft Veurne nog veel te bieden, het bakkerijmuseum, kasteel Beauvoorde, kunstgalerijen, 17 & 18de eeuwse huizen en de vele deelgemeenten, de mooie dorpjes in het polderlandschap en natuurlijk Will Tura.                             Pascal van het bestuur is nog steeds schepen van Veurne.

In het gezellige restaurant ’t Lusthof in St Idesbald werden we ontvangen door het bestuur en kregen we een lekkere maaltijd.

Samen met de teammanager waren Stefano Denswil, Kenneth Vermeer, Matej Mitrovic en IvanTomecak aanwezig.

Voor de maaltijd kregen we een speech van bestuurslid en schepen Pascal.

Hij verwelkomde de spelers op de supportersavond en gaf een kort overzicht over Blauw zwart Veurne en vond het jammer dat de peter er niet bij was.

De supportersclub bestaat sedert 1995 en is een stabiele club. Na Dany Verlinden, Joe Blondel is Ruud Vormer pas hun derde peter.

Na de maaltijd reden we naar het lokaal ‘café De Botermand’ op de grote markt van Veurne, een nieuwe café voor de supportersclub want de vroegere cafébaas ‘Bolle’ is gestopt in de vroegere café. Bolle was wel aanwezig en kon het niet laten om toch even achter de toog te gaan.

Aan het café stonden de beertjes en de Clubshop ons op te wachten vooraleer we  binnen gingen.

In een bomvol café werden de spelers één voor één binnen geroepen.

De spelers deelden handtekeningen uit en de fans konden samen met hun idolen op de foto.

Ook de burgemeester van Veurne, Peter Roose was van de partij.

De avond duurde nog lang met ambiance muziek, de nodige pintjes. De ambiance kon niet meer stuk.

We danken het bestuur van Blauw Zwart Veurne voor de organisatie van deze schitterende avond!

We danken ook de aanwezigheid van andere erkende supportersclubs: Waregem,   Brugge The Locals, Zedelgem, Oosterzele, Diksmuide, BZ Ieper, Brugge FCB, Herzele en Ouwegem.

Op naar de volgende supportersavond op maandag 26 maart bij supportersclub 74 Meulebeke, café De Kring  statiestraat 9  Meulebeke.

 

De supportersavond van 19 maart in Oosterzele is jammer genoeg afgelast wegens een andere activiteit van de spelers, deze avond zal verplaatst worden naar volgend seizoen.

 

Door Nico Cappaert