Verslag supportersavond 55 Namur

Nico Cappaert| 30/08/2017

VERSLAG SUPPORTERSAVOND NAMUR :

MAANDAG 28 AUGUSTUS 2017

 

Iets vroeger dan anders vertrokken we richting Wallonië voor de eerste supportersavond in het Waalse landgedeelte bij supportersclub 55 “Wallonia Bruges Army” in Namur.

Namur (Namen) gelegen waar de Samber in de Maas vloeit en de hoofdstad van de provincie Namen. De stad telt ongeveer 110000 inwoners.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is de citadel, gelegen op een hoogte van 100m boven de Maas, de grootste citadel van Europa.

 

Het bestuur van Namur verwelkomde ons in het gezellige café ‘Taverne 500’, waar oud scheidsrechter Armand Ancion de patron is.

Door de verre afstand was de indeling van de supportersavond iets anders.

Vanaf 16u. werden we verwacht in de taverne en genoten we op het terras in een mooi zonnig weertje van een lekkere trappist.

Plots kwam er iemand bij ons zitten en vertelde dat hij supporter van Club Brugge is. De nieuwe hoofddeken van Namen ‘Bruno Dekrem’. Hij woonde zeventien jaar in Amerika en sprak zeer goed nederlands. We hebben nog goed gelachen toen hij probeerde ‘brugs’ te spreken.

Iets later kwamen de spelers toe, de peter van de club Benoit Poulain, de keepers Ethan Horvath en Guillaume Hubert en Anthony Limbombe waren aanwezig. Ook communicatiemedewerker Johan Koekelbergh was van de partij.

In het mooie weer op het terras deelden de spelers handtekeningen uit en werden er foto’s genomen, intussen hadden wij een goed gesprek met Ancion van in de tijd toen hij scheidsrechter was.

Omstreeks half zes werden we boven de taverne verwacht voor een lekkere maaltijd.

Oude foto’s hangen aan de muur toen Armand nog arbiter was bij een wedstrijd van Club.

Nadien vertrokken de spelers en na nog iets te nuttigen op het terras reden we ook huiswaarts, want het was nog enkele uurtjes rijden.

Dank aan het bestuur van Namur voor de organisatie van deze mooie dag -  avond, het is zeker niet gemakkelijk voor deze verre club om zoiets te organiseren. Nogmaals dank en nog zeer veel succes verder!!

De supportersfederatie is fier om een supportersclub te hebben in Wallonië.

 

Dank ook aan de aanwezige erkende supportersclubs: Herzele, Waregem, Meerbeke, Zedelgem.

Op naar de volgende supportersavond op maandag 4 september a.s.  bij Ieper BZ. – club 28  in café de Rally  capucienenstraat 87  8900 Ieper .   Zorg dat je erbij bent!

 

Door Nico Cappaert