Michel Preud’homme is ‘Trainer van het Jaar’

19/05/2015

Het seizoen zit er (bijna) op. De tijd om terug te blikken, is aangebroken. 

360 profspelers van de Jupiler Pro League deden dit de afgelopen twee weken. Er werd via een organisatie van de kranten Het Nieuwsblad en La Dernière Heure gestemd voor de Profvoetballer, de Trainer, de Doelman én de Belofte van het Jaar.  Club Brugge schiet met de verkiezing van Michel Preud’homme als Trainer van het Jaar alvast midden in de roos. Hein Vanhaezebrouck en Felice Mazzu waren de overige genomineerden.
“Het is niet de verdienste van mij alleen, maar van mijn volledige staf én ook spelersgroep”, zegt de coach van Blauw-Zwart.


Het fantastische parcours dat Michel Preud’homme tijdens het seizoen 2014-2015 met Club Brugge heeft afgelegd, ging in Belgenland én ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij. Bij de start van Play-Off I had Blauw-Zwart 51 officiële wedstrijden gespeeld, waarvan er slechts drie werden verloren. Een unieke prestatie die heel veel waardering en bovenal bewondering verdient. Het is de profspelers van de Jupiler Pro League alleszins niet ontgaan. Een grote meerderheid wees Michel Preud’homme resoluut als ‘Trainer van het Jaar’ aan. Hij werd het al eens eerder in 2008 als coach van Standard.

“Ik vind het een zéér aangename erkenning”, merkt Michel Preud’homme op. “Vooral omdat niet alle buitenstaanders akkoord kunnen gaan met mijn manier van werken. Het doet me heel veel plezier dat de stemgerechtigden de verkiezing ernstig opnamen en vooral rekening hielden met onze prestaties op de drie fronten : de competitie, de Europa League en de Belgische beker.

Club Brugge liet zich bijna elf maanden lang in de meest positieve zin opmerken. We wilden graag de kers op de taart zetten, maar de zware fysieke en mentale belasting tijdens de beslissende eindfase besliste er helaas anders over. Ik had deze prijs hoe dan ook nooit kunnen behalen zonder de geweldige inzet van mijn staff én spelersgroep.

Deze mooie erkenning komt hen evenzeer toe. Laat dat vooral voor iedereen duidelijk zijn.”