Ronny Deila nieuwe hoofdcoach Club Brugge

Nico Cappaert| 25/05/2023

RONNY DEILA NIEUWE HOOFDCOACH CLUB BRUGGE

Ronny Deila wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Blauw-Zwart. Daarover bereikten Standard Luik en Club Brugge enerzijds en Ronny Deila en Club Brugge anderzijds vandaag een akkoord.

Club Brugge heeft zijn nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen beet. Ronny Deila komt over van Standard Luik. Met Deila (47) haalt Club een coach binnen die weet wat prijzen pakken is. De Noor werd 2 keer Schots landskampioen met Celtic Glasgow en 1 keer Noors Landskampioen met Stromsgodset. Met beide elftallen won hij ook de respectievelijke nationale bekers. In 2021 werd hij met New York City FC kampioen in de MLS. 
 
Deila volgt interim-coach Rik De Mil op. De Mil kan aansluiten in de technische staf van Deila en beslist in de komende weken over zijn toekomst. Ronny Deila brengt assistent Efrain Juarez mee. De voormalige Mexicaanse verdediger en A-international was ook al assistent van Deila bij Standard en New York City. Keeperstrainer Wouter Biebauw, video-analist Matthias Bernaert en de 2 physical coaches Eddie Rob en Carl Vandenbussche blijven in de technische staf van de A-kern. Nicky Hayen en Steve Colpaert keren zoals afgesproken terug naar Club NXT net zoals coach Hayk Milkon die terugkeert naar de U18. 
 
De voorstelling van de nieuwe coach Ronny Deila zal plaatsvinden naar aanleiding van de eerste training van het nieuwe seizoen eind juni.