MOEDIG CLUB YLA AAN IN HALVE FINALE VAN DE BEKER

Nico Cappaert| 08/03/2023

MOEDIG CLUB YLA AAN IN HALVE FINALE VAN DE BEKER VAN BELGIË

Zaterdag speelt Club YLA de halve finale van de Beker van België, tegen KRC Genk Ladies. Koop nu jouw tickets en schreeuw de dames naar de bekerfinale.

Voor onze damesploeg is de halve finale de laatste horde naar een bekerfinale. Om in de finale te geraken moet het daarvoor eerst KRC Genk Ladies zien uit te schakelen. Club YLA strijdt zaterdag voor het finaleticket in eigen huis (stadion van Aalter), om 16u15. 

WEG NAAR DE HALVE FINALE

Het bekeravontuur van Club YLA startte in de vierde ronde. Die werd makkelijk overleefd na een 3-0 zege tegen Svelta Melsele A. In de achtste finale wachtte met KV Mechelen een te duchten tegenstander. In een spektakelrijke wedstrijd trok YLA aan het langste eind, 6-3. De vorige ronde, de kwartfinale, moest tweedeklasser Kontich eraan geloven. Een uitgekookt YLA won met 1-3 en veroverde zo een plekje bij de laatste vier. De andere halve finale is tussen Standard en Zulte-Waregem. 

Als Club YLA wint, staat het dus in de finale van de Beker van België. Het zou een mooie prestatie zijn in een seizoen waar YLA steeds