André Piccu overleden

Nico Cappaert| 16/02/2022

ERE-BESTUURDER ANDÉ PICCU (100) OVERLEDEN

Club Brugge is in rouw. Ere-bestuurder André Piccu overleed dinsdagavond op 100-jarige leeftijd. Hij was meer dan een halve eeuw secretatis van het toenmalige jeugdcomité en ploegafgevaardigde van het eerste elftal van Blauw-Zwart.

André Piccu vulde zijn beroepsloopbaan als bureauchef van de Brugeoise, later omgedoopt tot Bombardier. Het was zijn inmiddels overleden echtgenote Marcella Algoet die hem in 1945 aanspoorde om jeugdafgevaardigde bij Club Brugge te worden. “Dan weet je wat gedaan tijdens de weekends”, vertelde hij afgelopen jaar in mei toen André als eeuweling werd gevierd. De waardering voor het werk dat André voor Club verrichtte was enorm groot. Hij werd in 1977 aangesteld als beheerder en bleef dit tot in 2003.

De duivel-doet-het-al, die André was, zag met Club bij manier van spreken de halve wereld. Het moment dat hij altijd heeft gekoesterd, is het invullen van het scheidsrechtersblad voor de legendarische Wembleyfinale tegen Liverpool op 10 mei. Wijlen André Piccu laat een dochter (Wini), een zoon (Guy), vier kleinkinderen en evenveel achterkleinkinderen na.

De raad van bestuur van Club Brugge biedt aan de familie de innige blijken van deelneming aan bij het heengaan van André Piccu.  (JKB)

bron Clubbrugge.be