Club NXT neemt snelle start

Nico Cappaert| 24/08/2021

CLUB NXT (U21) START SEIZOEN MET 0-8 WINST OP CHARLEROI

Club NXT (U21) startte het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd op Charleroi. Tijdens de voorbereiding werd geen enkele wedstrijd verloren. De honger om de beloftencompetitie aan te vatten was groot. Coach Rik De Mil, bijgestaan door de nieuwe T2 Steve Colpaert, kon rekenen op Perez, Sandra en Shinton van het eerste elftal.

Op een moeilijk bespeelbaar veld in het oude stadion van Olympic Charleroi, kwam Blauw-zwart meteen onder stoom. Sagna was ongrijpbaar voor de thuisdefensie. De eerste kans van de wedstrijd mikte hij over het doelkader, maar enkele minuten later opende hij de score op assist van Audoor. Kort daarna bediende Sagna met een wippertje Sandra die beheerst de bal nette: 0-2. Nauwelijks 10 minuten ver en Club NXT zat reeds in een zetel. Perez wenste ook zijn doelpuntje mee te pikken, maar twee verdedigers waren net op tijd teruggekeerd en verhinderden de 0-3. Ook Mondele en Servais waagden hun kans, maar hun pogingen gingen er niet in. Pas na een half uur kon Charleroi een eerste maal tegenprikken. Bokoum knalde de bal naar het doel van Shinton, maar gelukkig verdween het leer naast de paal. 

 

Perez kopte over doel en kon de zoveelste kans van Club NXT niet verzilveren. Sagna kon profiteren van een misverstand in de thuisdefensie en eindelijk viel het derde Brugse doelpunt. Op slag van rust kreeg Club NXT een vrijetrap rechts voor het strafschopgebied. Een uitgelezen kans voor Servais om zijn traptechniek te tonen. De bal verdween in de rechterbovenhoek van het doel. Een verdiende 0-4 voorsprong aan de rust. 

 

Na de rust ging Club NXT door op zijn elan. Perez kopte opnieuw over doel. Nadien verslikte hij zich voor een lege goal. Toch werd hij beloond met een doelpunt. De Roeve gaf een mooie verre pass naar de net ingevallen Aelterman, maar de bal viel tegen de arm van een aanstormende verdediger. Perez knalde de penalty staalhard binnen. Net als Aelterman waren ook Vermant en Engels gretig ingevallen. Op voorzet van Aelterman kopte de vrijstaande Vermant de 0-6 binnen.Een kwartier voor tijd verdedigde Shinton zijn clean sheet succesvol op een gevaarlijke vrijetrap van Charleroi.

 

Spileers en Fofana kregen ook nog speelminuten. Die laatste bedankte de coach bijna met een doelpunt, maar de thuisdoelman stopte zijn poging. Club NXT bleef kiezen voor de aanval en dat loonde. Vermant scoorde zijn tweede van de avond via een lob over de keeper. Net voor affluiten brak de hardwerkende Perez nogmaals doorheen de verdediging. Hij zocht geen persoonlijk succes en gaf een mooie assist aan de inlopende Engels die de 0-8 maakte. Een monsterscore om het seizoen te starten. Het resultaat van een mooie teamprestatie. 

 

Doelpunten: 8’ Sagna (0-1), 11’ Sandra (0-2), 40’ Sagna (0-3), 45+1’ Servais (0-4), 63’ Perez (0-5)(penalty), 65’ Vermant (0-6), 76’ Vermant (0-7), 88’ Engels (0-8).

Gele kaarten : 68’ De Roeve.

Club Brugge: Nick Shinton, Denzel De Roeve, Ibe Hautekiet, Lukas Mondele, Kyriani Sabbe, Xander Blomme (59’ Arne Engels), Amadou Sagna (59’ Romeo Vermant), Lynnt Audoor (68’ Jorne Spileers), Daniel Perez, Mathis Servais (59’ Noah Aelterman), Cisse Sandra (75’ Ibrahima Fofana).

Charleroi: Matteo Chiacig, David Eeckhout, Mehdi Boukamir, Moustapha Bokoum, Kilian Lokembo, Fabio Ferraro, Johan De Greef, Anthony Descotte, Thomas Lutte, Leandro Rousseau.