André Piccu wordt 100

Nico Cappaert| 26/05/2021

ERE-BESTUURDER ANDRÉ PICCU WORDT VANDAAG EEUWELING

Het is voor weinig mensen weggelegd, maar vandaag mag André Piccu zich als de uitzondering op de regel omschrijven. De ere-bestuurder van Club Brugge werd op 26 mei 1921 geboren en wordt vandaag dus 100 jaar. André was meer dan vijf decennia lang de zeer gewaardeerde secretaris van het toenmalige jeugdcomité én ook tientallen jaren ploegafgevaardigde van het eerste elftal bij uitwedstrijden.

André Piccu woont nog altijd zelfstandig thuis in zijn woning in Assebroek. Hij probeerde niet zo lang geleden een verblijf in een woonzorgcentrum uit, maar keerde uiteindelijk op zijn stappen terug. Tot voor vier jaar reed André nog geregeld zijn ritjes met zijn elektrische fiets, maar moest na twee valpartijen daar uiteindelijk een streep onder trekken. In 2010 nam André met veel hartpijn afscheid van zijn overleden echtgenote Marcella Algoet. Het was trouwens zijn wederhelft die hem er tijdens zijn jeugdjaren overtuigde om in 1945 jeugdafgevaardigde bij blauw-zwart te worden.

Beroepshalve was André Piccu als bureauchef aan de slag bij het toenmalige La Brugeoise & Nivelles of intussen Le Bombardier genaamd. Het Brugse bedrijf dat voor binnen- en buitenland trein- en tramstellen fabriceert.

Tijdens een intiem familiefeest overhandigde de Clubbeheerders Bart Coeman en Sam Sabbe de 100-jarige de afgelopen dagen een passend geschenk : een ingekaderd thuisshirt met op de rugzijde zijn naam en 100 geprint. Club Brugge feliciteert André Piccu oprecht als kersverse eeuweling en wenst hem nog veel gezonde levensjaren toe.

bron Clubbrugge.be