Corona en VAR nekken Club

Nico Cappaert| 05/03/2021

Philippe Clement: “Onbegrijpelijk dat hier geen VAR is”

Philippe Clement mocht voor het eerst sinds zijn coronabesmetting weer in de dug-out plaatsnemen, maar het werd een terugkeer in mineur. De Brugse coach zag Club in een tumultueus slot een doelpunt ontnomen worden.

“Het is onbegrijpelijk dat hier geen VAR is vandaag. We zijn al een aantal seizoenen met de VAR bezig, om zo een beter en eerlijker soort voetbal te krijgen. Maar omdat er in Eupen niet voldoende camera’s konden geplaatst worden, wordt er dan maar op vier plaatsen geen VAR ingezet. Dat is heel spijtig voor het Belgische voetbal. Er wordt al een aantal jaar gezegd dat de clubs de Beker van België niet serieus genoeg nemen, maar als je dan fantastische matchen hebt zoals Standard-Club Brugge, dan ga je doen zoals in het verleden. Dat is onbegrijpelijk voor mij.”


Philippe Clement

De bekeruitschakeling is uiteraard een zware dobber voor Club, dat vorige week ook al uitgeschakeld werd in de Europa League. “Dit is voor ons allemaal heel zwaar. Het is een heel teleurstellende week qua resultaat, maar niet qua spel. Zeker niet met de omstandigheden die er zijn op dit moment. Wat kan ik meer verwachten van mijn spelers? Als je op Standard op die manier dominant bent, dat is sterk. Je kan misschien zeggen van Kossounou dat hij niet moet tackelen op dat moment, maar ik denk niet dat hij hem zwaar raakt. Het is alleszins een zware teleurstelling want we zijn allemaal heel ambitieus. Heel die spelersgroep, staf, supporters, bestuur. We willen alles winnen en dat had ook gekund deze week. Maar in bekercompetities weet je dat - als de dingen niet jouw kant vallen – je er zomaar kan uitliggen. Maar ik vond het vandaag helemaal niet verdiend.”

Club zal zich nu volledig moeten focussen op de competitie. “We zijn nog nergens. Mijn ploeg heeft wel al goede dingen laten zien en zit op het schema van vorig jaar. Maar we moeten hard blijven werken om die titel binnen te halen. We zullen geen cadeaus krijgen. Het komt er nu op aan om de jongens die Covid gehad hebben zo vlug mogelijk weer op niveau te brengen.” (SF)