Dirar en Chong naar Club tot einde seizoen

Nico Cappaert| 30/01/2021

Princiepsakkoord: Nabil Dirar en Tahith Chong naar Club Brugge

Nabil Dirar en Tahith Chong komen, na het afleggen van positieve medische tests, de Brugse rangen versterken.

Dirar (34) komt over van het Turkse Fenerbahce. De Marokkaanse-Belg was eerder actief bij Blauw-Zwart tussen 2008 en 2012. In die periode speelde hij één seizoen samen met huidig hoofdcoach Philippe Clement. Nadien maakte de polyvalente flankspeler de overstap naar Monaco en Fenerbahce waar hij telkens uitgroeide tot kapitein. Dirar wordt geleend tot het einde van het seizoen.
 
Chong (21) op zijn beurt komt over van Manchester United. De Nederlandse jeugdinternational werd dit seizoen door de Mancunians uitgeleend aan Werder Bremen. De flankaanvaller wordt ook geleend tot het einde van dit seizoen.

 

Philippe Clement: “We zijn met Club zeer ambitieus in de drie competitites waarin we actief zijn. Er komt een hele drukke periode aan, met veel wedstrijden en in die optiek is het belangrijk om onze kern voldoende breed te houden, zeker na het vertrek van enkele spelers. Met Dirar en Chong halen we twee versterkingen die in principe snel inzetbaar zijn. Nabil Dirar kent het klappen van de zweep. Het is een polyvalente speler die zowel defensief als offensief op beide flanken uit de voeten kan. Bovendien is hij Belg en kent hij het huis. In mijn gesprekken met Nabil gaf hij duidelijk aan zeer gedreven te zijn maar ook enthousiast om een rol te spelen in de begeleiding van onze jongere spelers.” “Met Chong halen we iemand die diepgang brengt in het spel, ook zonder bal, iets wat ook Diatta en Dennis brachten. Beiden zijn polyvalente spelers, iets wat we in deze fase van de competitie zeker kunnen gebruiken.  Met de aankoop van een nieuwe 9, ons toptarget, en de komst van Denswil, Dirar en Chong zijn we, ondanks de financieel moeilijkere corona-periode toch voldoende gewapend om het drukke programma aan te gaan.”