Simon pakt punten

Nico Cappaert| 21/01/2021

Simon Mignolet: “Het was de bedoeling om te blijven staan”

Simon Mignolet had opnieuw een belangrijk aandeel in de overwinning van Blauw-Zwart. De Limburger pakte uit met een knappe redding op de strafschop van Sakala, waardoor de 2-1 op het bord bleef.

“Ik bleef bewust staan bij de strafschop”, gaf de doelman mee na de match. “Ik had al beslist voor de wedstrijd om te blijven staan indien hij een strafschop zou trappen. Als je tegen Oostende speelt, dan is het altijd een moeilijke wedstrijd. Bovendien kwamen we op achterstand na een bizarre fase. Dan wordt het extra moeilijk en zit er ook nog de wind op, wat voetballen niet makkelijk maakte. Zij hebben bovendien een goede ploeg, dat hebben ze al getoond. Ze staan niet voor niets vooraan mee te ijveren. Het was niet gemakkelijk, maar ik ben vooral blij dat we de drie punten gepakt hebben. Het is een druk schema. Het enige wat telt, is geen punten laten vallen. Dat hebben we gelukkig niet gedaan.”

Simon MignoletSimon Mignolet

Toch ziet Simon Mignolet nog een paar werkpunten bij Club. “In eerste instantie moeten we werken aan wat we moeten doen als we voorkomen. Net zoals tegen Beerschot wanneer we 0-2 voorkwamen, moest ik een aantal keer in actie schieten. Het was ook zo vandaag. Dat moeten we nog beter doen, om een wedstrijd iets makkelijker te controleren als we voorstaan. We maken het ons te moeilijk, zoals met die penaltyfase wat totaal niet nodig is. Voor de rest hebben we een goede ploeg, dat weten we. Maar we kunnen zeker nog groeien. Ik denk dat we op dit moment nog niet op onze top zijn, wat een goed teken is. Zeker als je met zoveel punten voor staat, maar er kan zeker nog aan gewerkt worden.” (KN)