Dank Timmy en veel succes!

Nico Cappaert| 20/04/2020

Timmy Simons wordt assistent-trainer bij SV Zulte Waregem, Steven De Petter versterkt Club Academy

Timmy Simons, trainer van de Brugse U16, wordt assistent-trainer van Francky Dury bij SV Zulte Waregem. Na Philippe Clement en Sven Vermant stroomt er dus opnieuw een trainer uit onze Club Academy door naar de trainersstaf van een 1A-Team.

Timmy Simons (43) speelde, in 2 passages, 10 seizoenen voor Club Brugge. Hij won er 4 Belgische landstitels en 3 bekers. Na het beëindigen van zijn carrière doorliep Simons één stagejaar in de staff van Ivan Leko bij Club waarna hij ervoor koos om zijn ervaring ten dienste te stellen van de jeugd en zo zijn trainerscarrièrere op te bouwen. Simons krijgt nu de rol van assistent-trainer bij SV Zulte Waregem. We wensen Timmy heel veel succes toe bij deze nieuwe uitdaging!

 

Simons: “Ik kijk met het allerwarmste gevoel terug op 12 jaar bij Club Brugge, mijn Club kan ik wel zeggen. Het voorbije jaar bij de U16 was fantastisch. Voor ik de uitdaging bij de U16 aanging twijfelde ik of dit de goeie stap was, maar na één jaar als trainer in de Club Academy kan ik het enkel aanraden aan alle toekomstige trainers. De Club Academy is een uitstekende omgeving om te groeien, als speler maar dus ook als coach. Dat jaar was een enorme verrijking. Ik kreeg een mooi aanbod van SV Zulte Waregem waar ik nu graag op inga, om verdere ervaring op te doen. Ik hoop ooit bij Club te kunnen terugkeren als (hoofd-)trainer, dat blijft mijn ambitie!”

 

Ook aan inkomende zijde is er nieuws uit onze Academy. Nosa Obasohan wordt volgend seizoen teamcoach van onze U16. Nosa was vorig seizoen coach van de U18 van Westerlo en video-analist bij de nationale ploeg u19, in samenwerking met Jacky Matthijsen.

 

Steven De Petter op zijn beurt wordt Academy Coordinator U13-U16. Met De Petter haalt onze Academy een brok voetbalervaring binnen. De ex-kapitein van STVV en KV Mechelen staat bekend als een modelprof.  De Vlaams-Brabander staat te popelen om zijn ervaring over te dragen aan jonge talenten. Hij heeft een duidelijke visie én de capaciteiten om die visie op een heldere manier over te brengen. Ongetwijfeld een positieve impact op de ontwikkeling van onze spelers. 

 

De Petter: “Door een enkelblessure moest ik helaas mijn carrière stoppen. Ik nam afscheid als speler maar krijg bij Club Academy de kans om mijn passie verder te beleven. De waarden van Club, hard werken en professionalisme, zijn me op het lijf geschreven. Als sportman en als persoon. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij Blauw-Zwart.