Nieuwjaarsfeest Supportersfederatie

Nico Cappaert| 05/01/2020

Beste bestuursleden,    beste leden,  beste genodigden,    beste Club supporters,

Welkom op het nieuwjaarsfeest 2020 van de supportersfederatie van Club Brugge,
hier in het blauw zwarte decor van Salons Denotter.

Eerst en vooral onze beste wensen, een goede gezondheid en veel blauw zwart voetbalplezier!

De supportersfederatie van Club Brugge telt 57 erkende supportersclubs en enkele supporterscafés, met samen een kleine 10000 leden.

We verwelkomen hier vanavond de erkende supportersclubs uit Knokke Heist, Zedelgem, Oosterzele, Meerbeke, Ingelmunster, Herzele, Oostakker, Zelzate, Waregem, Brugge De Klokkers, Torhout, Heist op den Berg, St. Niklaas, Boom, Lauwe, Brakel, Zele, Meulebeke, Brugge The Locals.

Reeds 2 jaar geleden werd hier onze nieuwe bestuursploeg officieel voorgesteld.
De afgelopen 2 jaar hebben we hard gewerkt en zeker niet stil gezeten.

In het nieuwe jaar willen we nog een betere en open communicatie met de supportersclubs zodat alle clubs een goede werking hebben.

Na de kampioenen champagne van 2018 laten we vanaf 2019 en dit voor vijf jaar lang nieuwe champagne maken met prachtige ontwerpen op de capsules en op de etiketten van telkens twee ex kapiteinen van Club, voor het huidig seizoen is dat Jan Ceulemans en Franky Van der Elst, er zijn nog steeds flessen te koop, wie dus nog een nieuwjaarsgeschenk moet kopen, bestellen bij Frederik.                                              Tijdens de fandag van 28 juni 2020 verschijnt de tweede reeks.

We hadden in 2019 opnieuw schitterende supportersavonden in het hele land waar er telkens vier spelers aanwezig waren.
Aan een goede organisatie van een supportersavond is er veel werk met een hoog kostenplaatje.
Ga daarom zeker eens langs op een supportersavond en steun het bestuur van de organiserende club.
Het afgelopen jaar zorgden wij opnieuw voor handtekeningkaarten en vlaggen en nu reeds zijn we bezig wat we kunnen doen om die avonden nog te verbeteren.
Bij iedere supportersavond en ook vanavond hier staan er telkens 2 lieve beren om de blauw zwarte supporters te verwelkomen, ze hebben eindelijk een nieuw pak gekregen want het oude was versleten…  vanavond willen we ze eventjes in de bloemetjes zetten, mag ik een daverend applaus voor Belle en Bené, de beertjes van Club…
 

Veel supporters vinden de weg bij de wedstrijden naar onze ambiance café ‘Extra Time’ en ook hier zitten we niet stil voor verbeteringen.
Ik wil hier Frederik en Sabine bedanken voor de inzet en organisatie in E.T.
En vanavond wil ik graag gebruik maken om 2 personen in de bloemetjes te zetten, jaren lang deden ze de uitbating in de gelijkvloerse West en Oostkantiene. Toen ze wilden met pensioen gaan werden ze door ons gevraagd om de Extra Time te helpen opstarten en ze staan er nog steeds…
Mag ik een applaus voor Jozef en Rita…   


De communicatie met Club Brugge is de laatste 2 jaar veel beter geworden maar in het nieuwe jaar willen we een nog betere positievere samenwerking. We hopen dat er eindelijk serieus werk gemaakt zal worden met de koppeling van de beide websites zodat zowel Club als wij over alle informatie beschikken van de supporters.
We hopen ook dat eerder gemaakte afspraken blijven en plots niet veranderen zoals de ticketverkoop van de heenwedstrijd in de Croky Cup, want dit zorgt voor enorm veel miserie en commotie tussen de supporters en naar de federatie toe.

Alles wat rond tickets en bussen draait en dan vooral voor uitwedstrijden brengt zeer veel werk mee voor de federatie, Kristof en ikzelf zijn hier dagelijks mee bezig.
Van het werk dat we samen doen kan je een full time job maken.
Iedereen vanavond hier aanwezig beseft dit zeker maar bepaalde mensen bij Club niet.
In 2019 kwam er ticket controle bij de Europese uitwedstrijden ter plaatse, iets dat zeker verder gezet zal worden.
We werken hiervoor zeer goed samen met de veiligheid van Club.
De veiligheid van Club werkt dan weer zeer goed samen met de voetbalcel van de politie van Brugge, waarvan er vanavond hier twee personen aanwezig zijn.

Deze goede samenwerking is de verdienste van de veiligheidsverantwoordelijke van Club en zijn hoofdstewards en stewards. Hij communiceert met de veiligheid en politie van de tegenstanders van Club, in het buitenland is dit niet altijd even gemakkelijk, zoals Real Madrid en PSG. mag ik een applaus voor de veiligheidsverantwoordelijke van Club Brugge… Pepijn Vanderhaeghe.

 

2 jaar geleden hebben we enkele ex bestuursleden van de federatie een warme bedanking gegeven.
Ook hij heeft op een onaardige manier het bestuur in de tijd moeten verlaten en werd nooit bedankt..
Mag ik een warm applaus voor de ‘bakker van Leuven’ Rudy Romain en Anneke

Het bestuur van de supportersfederatie wenst iedereen een schitterende avond en de musicale omlijsting is straks in handen van enkele vlaamse zangers, maak er een ambiance avond van!    
     

Ook in 2020  
SAMEN STERK EN OP NAAR DE DUBBEL!
Dank U en smakelijk ..