Club heeft princiepsakkoord over Hans Vanaken

01/06/2015

Club bereikte deze middag een princiepsakkoord met Sporting Lokeren over de onmiddellijke overgang van Hans Vanaken. Vanaken (22) speelt sinds 2013 voor de Oost-Vlaamse Club. Daarvoor kwam hij uit voor Lommel United.

De Limburger ontpopte zich de voorbije 2 seizoenen tot smaakmaker in de Belgische competitie. Dit seizoen eindigde hij 3e in de verkiezing van de Gouden Schoen en scoorde de middenvelder 8 doelpunten. Indien hij slaagt in zijn medische testen tekent hij een contract voor 5 jaar bij Blauw-Zwart. Vanaken is de derde Brugse zomertransfer na doelman Bruzzese en aanvaller Diaby.  Hans Vanaken: 'Het was vorig jaar al duidelijk dat Club me heel graag wou en ik ben heel blij dat het nu uiteindelijk toch allemaal in orde is gekomen. Op dit moment ben ik nog wat overdonderd, alles ging tenslotte heel snel nu. Het is voor mij echt een droom om voor Club te kunnen spelen. Mijn eerste focus is me goed te integreren in de groep. Ik zal zo snel mogelijk het niveau dat toch wat hoger ligt dan in Lokeren, proberen op te pikken door in de eerste plaats  hard te werken. Ik ken al enkele jongens van bij de nationale ploeg en ik kijk uit om samen met hen voor de fantastische Clubfans te kunnen spelen. Mijn ambitie is om op termijn een bepalende speler te worden'.

Vincent Mannaert: 'We zijn erg tevreden met deze transfer. Hans is een speler met zeer veel voetbalkwaliteiten maar ook met een profiel dat uitstekend bij Club past: jong, Belgisch, winnaarsmentaliteit en met groeipotentieel. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we Hans graag bij Club zagen. Met hem erbij krijgt de ploeg opnieuw meer mogelijkheden al krijgt hij de tijd om zich te integreren. In die zin is het goed dat we hem erbij hebben van bij de start van de voorbereiding. Het siert Hans dat hij direct duidelijk heeft gemaakt dat Club zijn prioriteit was en dat hij daarom ook andere voorstellen naast zich neerlegde'.